Peter Karlsson Den femfaldige pingsvärldsmästaren Peter Karlsson har redan hunnit besöka Kina ett 50-tal gånger men det var första gången i Shijiazhuang.

Karlsson tog tillsammans med bl a Jan-Ove Waldner och Erik Lind fem världsmästartitlar under åren 1989-2000 i både lag och dubbel. Bataljerna med kineserna är numera modern pingishistoria.

Karlssons besök i Shijiazhuang har planerats med hjälp av SCCCs ordförande Henry Lee och officiella besök på två av de största pingiscenterna i staden och regionen. Hemma i Falkenberg driver han Pingisakademien och nu söker man potentiella partners för ett internationellt utbytesprogram av blivande pingisstjärnor.

Ett utbytesprogram med kinesiska blivande pingistalanger hade varit mycket givande och ett gemensamt utvecklingsprogram mellan Falkenbergs BTK och Kina kommer att gynna båda parter, säger Peter Karlsson.

Även om det är 15 år sedan den senaste världsmästartiteln så är Peter Karlsson något av en VIP med högsta stjärnstatus i Kina. Inte bara på pingscenterna fotograferades det flitigt utan även på gatorna var det många som ville ha en autograf och en bild med den reslige världsmästaren.