Ett kinesiskt TV-team spelade i september förra året in ett reseprogram om Skandinavien

för att locka ytterligare kinesiska resenärer till våra länder i norra Europa. Upplägget runt inspelningen koordinerades av Susanna Grävare Nyvall, VD på Globea Destination & Travel Services. Globea är ett av SCCC:s medlemsföretag som bl a arbetar med incoming från Kina till Skandinavien och övriga Europa.

http://m.hn.se/nyheter/falkenberg/1.4712698-falkenberg-visas-snart-i-kinesisk-tv

Reseprogrammet planeras att sändas senare i vår men redan nu visas ett klipp från filmen på de moderna höghastighetstågen i Kina. – Det var jätteroligt att själv på plats i Kina få se detta klipp på snabbtågen säger Susanna Grävare Nyvall som precis kommit tillbaka från Peking. Det som visas på dessa tåg når närmare 600 miljoner människor då nätverket av höghastighetståg är väl utbyggt i Kina och är det främsta transportmedlet för en stor mängd människor.

Vi är jätteglada att vi fick den unika möjligheten att koordinera en inspelning med det kinesisk TV-teamet för att göra ett reseprogram om Skandinavien fortsätter Susanna Grävare Nyvall. Vi är så stolta över våra fina länder. Detta ger en enorm chans att marknadsföra Sverige och övriga länder i Skandinavien på bästa sätt för den mycket intressanta kinesiska marknaden fortsätter Susanna Grävare Nyvall.

Den asiatiska marknaden blir allt viktigare för Sverige och även för de övriga nordiska länderna. I Sverige har antalet kinesiska gästnätter mer än fördubblats sedan 2009 och för 2015 väntas siffran landa på nära 250 000 gästnätter. Ökningen beror bland annat på Kinas starka tillväxt och snabbt växande medelklass i kombination med nya direktlinjer mellan länderna.